Gemina - Walk through the world of books

Gemina

Autor: Amie Kaufmannová a Jay Kristoff
Názov v originály: Gemina
Vydavateľstvo: CooBoo
Počet strán: 672

Popis knihy:

Hanna pobyt na vesmírnej stanici v galaxii kdesi na konci vesmíru vždy vnímala len ako stratu normálneho spoločenského života. Nikto jej ale nepovedal, že jej pobyt tu ju môže stáť život. Sága, ktorá začala už v Illuminae, teraz pokračuje na palube skokovej stanice Heimdall, kde sa dvaja noví hrdinovia musia stretnú s vražedným komandom BeiTechu. Hanna je hýčkaná  dcérou veliteľa stanice, Nik naopak rebelujícím členom zo zlej rodiny.
 Keď elitný útočný tím BioTechu napadne stanicu, Hanna a Nik sú nútený spolupracovať, aby bránili svoj domov. Aby toho nebolo nejaká forma života zabíja ľudí na stanici. Taktiež porucha na červej diere hrozí, že časopriestorové kontinuum môže byť roztrhané na dve časti. Čoskoro tak Hanna a Nik nebojujú len o vlastné životy a osud Heimdallu ale možno majú v rukách aj osud celého vesmíru.

Môj názor:
.... V čo veríš?...

Príbeh Hanny a Nika začína na vesmírnej stanici Heimdall. Hanna a Nik sú obyčajný 17-ročný ľudia, ktorí si žijú svoje vlastné životy, ktoré sa občas pretnú pri nejakom nezakonom obchode... Hanna je rozmaznaná dcéra veliteľa stanice a Nik je... Nik je slušné povedané veľmi problémový chlapec, ktorého rodina obchoduje s drogami( to je najjednoduchšie vysvetlenie ake mi napadá). Oslavy Dňa Terry sa blížia, preto si Hanna s Nikom dohodnú jedno z tých nezákonných stretnutí. A práve to im zrejme zachráni život. Oslava sa začína, keď sa tu zrazu objaví vojsko BioTechu a stanicu obsadia. Otázka ostáva kto pomohol vojsku BioTechu dostať sa na stanicu? 
Nik a Hanna počujú z rozhlasu hlas veliteľa Falka, ktorý oznamuje obyvateľom stanice, že Heimdall ma nové velenie. Čo urobia teraz? Zoprú sa im? Alebo sa im podradia? Samozrejme, ako inak spoja svoje biedne sily a zoprú sa.
Okrem toho, že sa naši hrdinovia budú snažiť nezomrieť tým, že ich  niekto zastrelí na stanici sa objaví hrozna, ktorá sa šíri ventiláciami a živý sa na Vašich mozgoch....A samozrejme aby toho ešte nebolo malo, červia diera na stanici už nie je len červia diera... Možno je to brána, to paralelného vesmíru... Avšak, vesmíru sa nepáči predstava ďalšieho vesmíru, ktorý ho pretína. Takže, čo teraz? Zvládne Hanna za pomoci Nika, Ezri, Kady a SPIRA zachrániť vesmír, Hypatiu, Heimdall a aj seba?

....Nebo plné iných hviezd....

Začnem tým, že som od tejto knihy mala vysoké očakávania. Illuminaeu som si zamilovala. O Gemine som počula, že je ešte lepšie tak som bola zvedavá. A musím povedať, že... Neviem, neviem, ktorá z týchto dvoch kníh je lepšia pretože obe sú odlišné a špeciálne. Už teraz Vám poviem, že Gemina  Vám vyrazí dych. Možno nie hneď ale verte mi... Vyrazí vám ho.
Gemina nadväzuje na Illuminaeu, síce sa ocitáme na inom mieste a s inými postavami (ktoré si zamilujete) ale dej sa aj tak prelína s tým čo už poznáme.
V tejto knihe sa dej rozvíja pomaly postupne graduje...nakoniec sa dočkáme veľkého finále, pri ktorom budete chvíľku rozmýšľať, že ČO?! Teda, veľké prekvapenia nás čakajú už od chvíľky kedy sa na scénu pridajú naši starí známi-Kady, Ezra a SPIRO. Moje srdce zaplesalo, pretože ich milujem. Najmä SPIRA, bez ktorého by som si už tie knihy nevedela ani predstaviť. Pri jeho opise  kamerových záznamov som sa občas pousmiala, pretože jeho poznámky a pohľady na vec jednoducho milujem. Naozaj si už neviem predstaviť knihu bez neho

....Prečo teda neveriť, Syra? Keď vierou neriskuješ nič a nevierou riskuješ všetko?"

Postavy v tejto knihy sú jednoducho úžasné. Hanna je skutočne bohaté rozmaznané dievčatko ale verte mi, nahnevať by ste ju skutočne nechceli. Je silná, vytrvalá, inteligentná... Je asi prvá ženská hrdinka, na ktorej mi skutočne nič nevadilo a fandila som jej vo všetkom. Najmä vo vzťahu s Nikom. Pretože ako Nik je chlapec, ktorého by chcelo mať pri sebe každé dievča. Dakáže každú situáciu odľahčiť svojim humorom. (preto sa k Hanne tak hodí❤️) Ako dej pokračuje my sa dozvedáme o Nikovi nové a nové tajomstvá, ktoré Vás ho donútia ešte viac milovať.  Ale u mňa vedie asi aj tak Ella, ktorá má mimochodom 15 a je Nikova sesternica. Chcem Vám napísať prečo Ellu tak zbožňujem ale nejako to nejde. Je samozrejme vtipná, inteligentná a neskutočne počítačovo schopná ale to nie je všetko.
Čo sa mi však nepáčilo bola záporná postava  tejto knihy, nemyslím tým Falka (veliteľ vojska, ktorý je neskutočne úžasná postava aj cez koľko ľudí zabije a taak) ale niekoho koho odhalíte hneď na začiatku, hm vlastne možno nie ale určite Vám na ňom nebude niečo sedieť. Ved predsa nikto nemôže byť tak dokonalý....



...,,O chvíľu sa vidíme Nik."....
....,,O chvíľu sa vidíme Hanna."...


Nakoniec, Gemina nie je len kniha ale je to zložka plná dokumentov, osobných správ, kamerových záznamov, ktoré odhaľujú najtesnejšie tajomstvá. Chcete ich odhaliť?



Moje hodnotenie: 92%

Za knihu sa chcem poďakovať internetovému kníhkupectvu preskoly.sk. Ak sa aj vy chcete vydať na cestu vesmírom knihu si môžte zakúpiť tu

Žiadne komentáre: