Obsidio - Walk through the world of books

Obsidio



Autor: Amie Kaufmannová a Jay Kristoff
Názov v originály: Obsidio
Vydavateľstvo: CooBoo
Počet strán: 615

Popis knihy:
Poté co se Kady, Ezra, Hanna a Nik zachránili a porušili přitom všechny existující zákony, musí se společně s několika tisíci přeživšími dostat do trvale osídlené části vesmíru.Ovšem obchodní konsorcium, které stálo za invazí na mírumilovnou planetu, to nehodlá nechat jen tak. A tak se všichni musí spojit, aby odvrátili hrozící zničení sebe, evakuační lodi i jedné malé promrzlé planety, která byla na začátku toho všeho



...Každý príbeh potrebuje svojho netvora...

     Veľmi dlho som rozmýšľala ako túto recenziu napíšem, pretože séria Akta Illuminae patria medzi moje najobľúbenejšie série. Pretože, kde inde si prečítate príbeh, ktorý začína napadnutím a takmer zničením planéty. Potom pokračuje tým, že ak ste mali šťastie dostali ste sa na záchranné lode. Lenže, tým to nekončí, pretože sa objavuje smrteľní vírus a umelá inteligencia, ktorá by vás mala chrániť má trochu psychopatické sklony. Príbeh potom pokračuje ďalej.  Vesmírna stanica, ktorá mala byť bezpečné miesto, teda v tom aspoň všetci dúfali, je obsadená nepriateľským vojskom. Okrem toho vojska je tam ešte jeden menší problém a to vo forme cudzej forme života, ktorá taktiež nie je veľmi priateľská. Ak sa Vám to zdá málo, tak môžem ešte spomenúť, že celý vesmír bude v určitej chvíli visieť na vlásku. No, to by bolo zhrnutie predchádzajúcich dielov. Možno si vravíte: ,,Hm dobre, tak predchádzajúce diely vyčerpali zrejme všetky nápady. Tak o čom bude tento?“ Hneď sa k tomu dostanem. Dámy a páni, tretia časť Obsidio nám rozpovie ako skončia osudy našich obľúbených hrdinov.

   Planéta Kerenze je 7 mesiacov po útoku BeiTechu. Ľudia, ktorí prežili musia čeliť, okrem vojska BeiTechu, nedostatku zásob, musia sa vyrovnávať so stratou svojich milovaných a nikdy nevedia, ktorí deň bude ich posledný. Asha Grantová pracuje v nemocnici ako upratovačka, sestrička, lekárnička v podstate robí všetko, pretože je nedostatok personálu. Okrem toho je tiež členka odporu. V nemocnici kde Asha pracuje stretne niekoho koho nevidela už tri roky. Rhys je jeden z vojakov BeiTechu, ktorý ale absolútne netušil aká zlá je situácia na Kerenze. Ich prvé stretnutie nedopadne zrovna najlepšie ale ako plynie čas veci začnú naberať trochu iný smer...
   Medzitým Kady, Ezra, Hanna, Nik a Ella sa snažia najskôr presvedčiť dospelých, že nie sú len tak obyčajné deti. Popritom musia vyriešiť nedostatok miesta na lodi a aj to, že im veľmi rýchlo dochádza kyslík.. ale problém s miestom a s kyslíkom vyrieši nakoniec SPIRO. Ešte musia vyriešiť jednu menšiu zburu. Nakoniec keď zvládnu tieto všetky nepríjemnosti musia vymyslieť plán, ktorí pomôže oslobodiť Kerenzu.

....Žime život, pre ktorý sa oplatí zomrieť...


  K postavám môžem povedať jediné, že ako inak som si ich zamilovala. Asha je obyčajné dievča, nie je počítačovo nadaná ako jej sestrenica Kady. Taktiež nie je génius cez vymýšľanie stratégii ako Hanna. Asha je len obyčajné dievča, ktoré chce prežiť. Je milá, vtipná, odvážna. Je odvážna, obetavá, ochotná urobiť všetko preto aby pomohla ostatným.
Rhys je ten typ chlapca, do ktorého by sa podľa mňa zamilovalo každé dievča. Pretože áno je krásny ale jeho povaha je niečo mega. Ale bohužiaľ, zlý čas zlé miesto. Z miesta technika ho presunuli ako vojaka. Od začiatku netušil čo sa deje na Kerenze takže keď uvidí všetku tú krutosť, vraždy je otrasený. Kvôli Ashe je ochotný urobiť všetko aby ju ochránil, pretože to dokonalý muži robia, však?

   Dejová linka knihy sa podľa môjho názoru rozvíjala pomalšie. Oproti predchádzajúcim dielom mi trvalo dlhšie kým som sa začítala. Avšak, keď som prelúskala začiatok dej ma vtiahol do seba. Prežívala som všetku tú bolesť, ktorú prežívali aj postavy. Autori dokázali dať dokopy zápletku, ktorá sa vyrovná predchádzajúcim dielom. Knihe nechýbalo nič. Vážne je v nej všetko, akcia, humor, romantika. A koniec? Pri ňom sa budete smiať cez slzy, pretože je dosť možné, že Vám zlomí srdce. Navyše v nej môžte nájsť skutočne veľmi pekné myšlienky.

...Zázraky sú štatisticky nepravdepodobné...


   Navyše grafická stránky knihy je dokonalá. Oproti predchádzajúcim dielom sa v knihe objavuje o trochu viac prepisov z kamerových záznamov ale taktiež kopa kresieb, odkazov... A čo mňa veľmi potešilo v knihe má veľký priestor aj SPIRO, ktorého som od prvého momentu zbožňovala. Sama neviem prečo, veď vieme predsa, že ma psychopatické sklony.

Nakoniec môžem povedať len toľko, že Vám knihu určite odporúčam. Lepšie zakončenie série si neviem predstaviť. A pokiaľ ste sériu Akta Illuminae ešte nečítali tak by ste to mali čím skôr napraviť.

MOJE HODNOTENIE: 93%

Za knihu sa chcem poďakovať internetovému kníhkupectvu preskoly.sk. Určite si nenechajte ujsť posledný boj v knihe Obsidio, ktorú si môžete zakúpiť tu. 

Žiadne komentáre: