Temné a osamele prokletí - Walk through the world of books

Temné a osamele prokletí

Autor: Brigit Kremmererova 
Názov v originály: A Curse So Dark and Lonely
Vydavateľstvo: CooBoo
Počet strán: 480

Popis knihy:

Princ Rhen se vždy těšil, až převezme vládu. Jenže to bylo ještě předtím, než ho proklela zlá čarodějka. Předtím, než se proměnil v odpornou krvelačnou zrůdu. Pro Harper život nikdy nenachystal nic dobrého. A když se jednoho večera pokusím pomoci neznámé dívce na ulici ve Washingtonu, je přenesena do zakleté říše prince Rhena. Monstrum? Princ? Harper netuší, co si myslet. Když však začne prince poznávat, vypadá to, že prokletí by mohlo být zlomeno. Ale zlo se nevzdává!

 Dokáže láska zachrániť svet?

  Temné a osamele prokletí, je ďalší z mnohých retellingov na Krásku a zviera. Táto kniha nám však tento príbeh prerozprávala trochu inak. Harper bude zo svojho sveta unesená do magického sveta, kde sa stretne s princom Rhenom, ktorý je prekliaty. A.. zbytok Vám ani hovoriť nemusím, však?

  ...Vždy som prekvapený, že keď sa svet zdá najtmavší existuje najväčšia príležitosť na svetlo...

    Táto kniha ma zaujala predovšetkým svojimi pozitívnymi recenziami. Keď som ju začala čítať, nebola som si úplne istá čo na nej všetci vidia a už vôbec som nechápala, ako toto môže niekto nazvať najlepším retellingom na Krásku a zviera. Postupne som si uvedomovala, že na túto knihu nemôžem prestať myslieť. Čítala som ju viac ako mesiac, kvôli tomu, že som nemala práve najlepšie obdobie.

...Zlyhanie nie je absolútne, len preto, že si nemohol zachrániť všetkých neznamená, že si nezachránil nikoho....

   Najskôr, ma na tejto knihe zaujal štýl písania autorky. Podľa môjho názoru nebol vážne ničím veľmi výnimočný ale sedel mi.  Autorka písala pútava, prostredie príbehu opisovala naozaj veľmi dobre. V knihe nechýbal humor, akcia ani láska. Čo sa mi naozaj páčilo, je to, že v tejto knihe nie je žiadna prehnaná romantika a už vôbec žiaden zamilovaný trojuholník aj keď po pravde, nejakú chvíľu som sa obávala, že ho tu budeme mať. Vzťahy v tejto knihe sa vyvíjali pomaly. Takže, pokiaľ čakáte obrovskú romantiku, budem Vás musieť sklamať. 

...Nie som si istá čo presne sa medzi nami zmenilo. Či už je to dôvera alebo rešpekt alebo jednoducho schopnosť navzájom sa vidieť v inom svetle...


  Ako som písala, chvíľu som mala problém sa do knihy ponoriť. Začiatok mi prišiel tak nejak nudný? Chvíľu trvalo kým sa dej rozbehol, verte mi, ak prekonáte začiatok, kniha Vás pohltí. Dej príbehu mal samozrejme občas nejaké tie nudné pasáže ale všetky tieto malé problémy v deji úplne vynahradil koniec. Pretože... ako.... čo prosím? Niečo také som skutočne nečakala.
Postavy v knihe boli.. noo povedzme to takto, boli to uveriteľné postavy. Harper, bola hlavná ženská hrdinka, ktorá v detstve prekonala mozgovú obrnu a teraz kríva. Pochádza z Washingtonu, v ktorom žije spolu s bratom a s svojou chorou matkou. Harper, je ochotná urobiť pre svoju rodinu všetko, takže keď sa ocitne v inom svete jej správanie je trochu... otravné? Časom, keď sa jej správanie zmenilo som zistila, že mi vlastne táto postava sedí. Harper je odvážna, tvrdohlavá... nebola typická dáma v problémoch, ktorá potrebovala zachrániť (teda.. možno len dvakrát). Rhen, je princ, ktorý je prekliaty a mení sa každé obdobie na príšeru. Jeho postava, bola od začiatku arogantná ale zmenilo sa to. Na Rhenovi sa mi asi najviac páčilo to ako sa vyvíjal. Navyše bol vtipný čo vždy milujem na mužských postavách. Autorka dáva veľký priestor aj ostatným postavám, ktoré sú skutočné pestré a pri niektorích sa dozvedáme aj ich spätný príbeh.
...Slová povedané v tme v noci sa vždy zdajú ťažšie ako kedykoľvek inokedy... 

Nakoniec, musím povedať, že sa mi kniha páčila. Užívala som si jej čítanie a myslím, že túto knihu si užijete. Zamilujete sa do tohto sveta, to postáv, do príbehu... Spolu s Harper a Rhenom budete prežívať ich šťastie, smútok, strach, lásku... A koniec knihy Vám skutočne vezme dych. Preto Vám knihu určite s čistím svedomím odporučam.


Moje hodnotenie: 86%

Za knihu ďakujem internetovému obchodu preskoly.sk a pokiaľ aj sa chcete aj vy nechať pohltiť týmto príbehom, knihu si môžete zakúpiť tu

Žiadne komentáre: